Etikai engedélyek

Etikai engedélyekről és tudományos célú adatgyűjtésről

Tisztelt Hallgatók!

A 2019/2020-as tanévtől kezdve a Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott előadások függelék/saját munka elnevezésű diáján, amennyiben a vizsgálat bármilyen engedély (etikai, állatkísérletes...) birtokában folytatható csak le, akkor kötelező feltüntetni az engedély számát!

-Akik csak adatgyűjtéssel foglalkoznak tudományos tevékenységükön belül a következőket kell tenniük, hogy megkapják az etikai engedélyük számát:
Az alábbi
>>űrlapot<<
kitöltve (benne a kb. fél oldal terjedelmű kutatási tervvel, a hallgató, témavezető és intézetvezető aláírásával, lepecsételve), beszkennelve pdf formátumban, a kutatásban résztvevő hallgató(k) és a témavezető(k) önéletrajzával EGYÜTT el kell küldeni a RKEB/IKEB elnökének és titkárának kizárólag elektronikus formában az rkeb@med.unideb.hu ÉS az ajszm948@gmail.com címekre.

Ha a kutatás megkapja az etikai engedélyt, az e-mailben visszakapott engedély számát kell feltüntetni a TDK előadás függelékében!

Ugyanezzel az etikai engedély számmal és CSAKIS EZZEL lehet MedSol. hozzáférést is igényelni, amihez ki kell tölteni az alábbi dokumentumokat
>>nyilatkozat egészésgügyi adatok kutatási célú felhasználásáról<<
és
>>tudományos célú adatgyűjtési kérelem hallgatók részére<<

Ezután mind a két dokumentumot ÉS a DE IKEB engedélyt (visszakapott etikai engedély száma és a dokumentum) el kell küldeni a Kontrolling és Betegdokumentációs osztálynak e-mailben (szagi@med.unideb.hu – Szőllősi Ágnes)!

A dokumentumok és engedélyezés átfutási ideje hetekbe is telhet, ezért mindenki időben igényeljen etikai engedélyt a kutatására, mivel azok a TDK előadások, melyek függelék diáján nem lesz feltüntetve etikai engedély szám nem kerülnek elfogadásra!


-Azok a hallgatók, akik nem kizárólag csak adatgyűjtéssel foglalkoznak TDK munkájuk során (pl. állatkísérletet végeznek) érdeklődjenek a témavezetőiknél, hogy amennyiben a vizsgálathoz szükséges, akkor mi az engedély száma, mert a TDK előadás függelék diáján azt (is) fel kell tüntetni!

A felmerülő kérdésekkel a TDT elnökségének hallgatói tagjaihoz fordulhatnak.
 

Hírek

Minimális kapcsolat és tisztaság
2020 április 6. 10:18 (hétfő)
Áttörés az erdőssztyeppek kutatásában
2020 április 6. 08:51 (hétfő)
Intenzív terápiás E-learning képzés
2020 április 3. 17:16 (péntek)
Támogatás az orvosi egyetemeknek
2020 április 3. 11:41 (péntek)
Szívbetegek: kezelés és elkülönítés
2020 április 3. 08:31 (péntek)