NTP-HHTDK-18

Rövid szöveges összefoglaló az NTP- HHTDK-18-0037-es számú pályázatról

Támogatók:

Az NTP-HHTDK-18-0037-es számú pályázat kapcsán a következő célokat tűztük ki:

1. az éves TDK konferencia sikeres megrendezése
2. egy Weszprémi díjas kutatók fóruma megszervezése
3.  néhány hallgató hazai és külföldi konferencián történő részvételének támogatása


A program során az elnyert támogatási összeget ezek megrendezésére hasznosítottuk. A pályázati program során minden cél megvalósítására sikerrel került sor, a tervezett indukátorszámokat többnyire elértük.
Az éves TDK konferencián 2019. február 13-15 között 308 db előadás hangzott el 28, orvos- és egészségtudományi szekcióhoz tartozó tagozatba szétosztva, ami tagozatonként 8-15 előadást jelentett. A mostani és a tavalyi helyi konferencia legsikeresebb résztvevőit illetve delegáltuk a 2019. évi OTDK-ra, ahol nagyon eredményesen képviselték a Debreceni Egyetemet.
A helyi TDK konferencia résztvevői közül majdnem minden előadónak elfogadásra került az előadása, mint diplomamunka védés, amennyiben ugyanabból a témából TDK pályamunkát nyújt be a későbbiekben. Ezt 94 hallgató már sikeresen meg is tette, hiszen elfogadott pályamunkával rendelkezik az idei TDK konferencián bemutatott tudományos előadás anyagából. Emellett 17 hallgató esetében a TDK pályamunka már benyújtásra került és a bírálat folyamatban van.
A TDK-s kreditkurzusokban résztvevő hallgatók számára szervezett Weszprémi díjas kutatók fórumát 2018. december 18-án rendeztük meg. A kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadás kapcsán két korábbi Weszprémi díjas kutató (Szöőr Árpád és Tóth Gábor) mutatta be eredményeit és válaszolt a hallgatóság által feltett kérdésekre. A pályázat támogatásával, a pályázat kapcsán feltüntetendő hivatalos grafikai logókat is tartalmazó TDK konferencia programfüzet, mint nyomtatott kiadvány került kiadásra.
9 hallgatónk vett részt a Marosvásárhelyen megrendezett TDK konferencián ahol az ott bemutatott prezentációjukkal képviselték a Debreceni Egyetemet. Emellett 2 hallgató a varsói 15th Warsaw International Medical Congress-en, 1-1 fő pedig a heidelbergi Chromatin and Epigenetics EMBO Workshop-on és az athéni 26th Anniversary International Congress on Thrombosis konferencián mutatott be prezentációt, legutóbbi, Sebestyén Enikő, a legjobb poszter díját elnyerve vele. 1 hallgató a Szlovéniában rendezett 68th IFMSA General Assembly March Meetingen, Portorozban szerzett 1. helyezést, 1 fő pedig a Szentpéterváron rendezett European Regional Meeting of International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) konferencián képviselte egyetemünket. Emellett 3 fő a Debrecenben megrendezett XXII. Tavaszi Szél Konferencián vett részt. Mindannyian sikeresen képviselték egyetemünket és rengeteg hasznos tapasztalatot szereztek. A heidelbergi és athéni konferencia rangos szakmai konferenciák, ahol számos elismert kutatóval volt alkalmuk a hallgatóknak találkozni és eredményeiket megvitatni.

 

Hírek

Új szakkollégium az IK-án
2021 december 13. 09:52 (hétfő)
Fókuszban a gyógyszervizsgálatok
2021 december 11. 13:27 (szombat)
Online toboroz az Egészségügyi Kar
2021 december 8. 08:54 (szerda)
Középpontban az idősek
2021 december 7. 11:19 (kedd)
Fókuszban a zöld biotechnológia
2021 december 6. 14:51 (hétfő)