NTP-HHTDK-15

Rövid szöveges összefoglaló az NTP-HHTDK-15-0011-es számú pályázatról

Az NTP-HHTDK-15-0011-es számú pályázat kapcsán a következő két fő célt tűztük ki: 
1. az éves TDK konferencia sikeres megrendezése
2. egy középiskolai diákok számára szervezett TDK Nyílt Nap megszervezése
3.  néhány hallgató külföldi konferencián történő részvételének támogatása
 
A program során az elnyert támogatási összeget ezek megrendezésére hasznosítottuk. A pályázati program során minden cél megvalósítására sikerrel került sor, a tervezett indukátorszámokat minden esetben elértük. A pályázati program megvalósításához partnerként a rendezvényszervezésben óriási tapasztalattal rendelkező Debreceni Universitas Nonprofit Közhasznú Kft. volt segítségünkre, melynek munkatársai a konferencia szervezéséhez, különösen a zárófogadás és a konferencia szüneteiben rendezett büfé intézéséhez nyújtottak felbecsülhetetlen segítséget. Emellett a marosvásárhelyi TDK konferenciára, mint nemzetközi szakmai konferenciára való részvétel (regisztráció, utazás, szállás) szervezésében közreműködtek.
Az éves TDK konferencián 2016. február 23-26 között 314 db előadás hangzott el 26, orvos- és egészségtudományi szekcióhoz tartozó tagozatba szétosztva, ami tagozatonként 10-15 előadást jelentett. A konferencia legsikeresebb résztvevőit delegáljuk majd a 2017. évi OTDK-ra, hogy képviseljék a Debreceni Egyetemet a jövőre megrendezendő helyi konferencia legsikeresebb résztvevőivel együtt.
A helyi TDK konferencia résztvevői közül néhány kivétellel minden egyes előadónak elfogadásra került az előadása, mint diplomamunka védés, amennyiben ugyanabból a témából TDK pályamunkát nyújt be a későbbiekben. Ezt 96 hallgató már sikeresen meg is tette, hiszen elfogadott pályamunkával rendelkezik az  idei TDK konferencián bemutatott tudományos előadás anyagából. Emellett 25 hallgató esetében a TDK pályamunka már benyújtásra került és a bírálat folyamatban van.
A középiskolai diákok számára szervezett TDK Nyílt Napot 2016. március 29-én rendeztük meg, ahol “A TDK helye a tudományos kutatásban” című 40 perces előadást követően a diákok kb. 6 kutatólaboratóriumban tettek rövid látogatást, amely során alkalmuk nyílt megismerkedni a kutatókkal és a laborokban folyó munkával. Ennek köszönhetően a későbbi egyetemi tanulmányaik során már tudni fogják, hogy mire számíthatnak a tudományos kutatással kapcsolatban, milyen elvárásaik lehetnek és milyen előnyeik származnak majd a minél korábbi időpontban elkezdett TDK tevékenységből.
A pályázat támogatásával két, a pályázat kapcsán feltüntetendő hivatalos grafikai logókat is tartalmazó nyomtatott kiadvány került kiadásra:
1. TDK konferencia programfüzet
2. Meghívó a TDK Nyílt Napra 

Hírek

FőnixFitt - A harmadik!
2018 december 18. 15:00 (kedd)
Jótékony sztárok a pályán
2018 december 18. 10:36 (kedd)
Újra pattog
2018 december 14. 10:38 (péntek)
Karácsonyi meglepetés
2018 december 14. 07:33 (péntek)
Elismert debreceni joghallgató
2018 december 11. 12:12 (kedd)